Üzemcsarnok fejlesztése

Klippan Ákos egyéni vállalkozó új üzemcsarnokának felépítése

Az új üzemcsarnok építéséről szóló beruházás 131 961 490 forintos uniós támogatást nyert az „Észak-Magyarországi Operatív Program” telephelyfejlesztés pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 260 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás segítségével a fejlesztések Gyöngyösi telephelyen zajlottak le.

A tevékenységek bővítéséhez a támogatás keretében ingatlan beruházásra volt szükség. Ez az eddigi telephely bővítésével, a Gyöngyös déli külhatár út 2/2 területén valósult meg. A fejlesztés célja egy olyan önálló ipari csarnok építése volt, mely teret ad egyrészt az alkatrészgyártásnak, másrészt méretéből és megfelelő belmagasságából adódóan nagyobb tehergépjárművek javítását is lehetővé teszi, ami a régi csarnokban nem volt lehetséges.

Az új tevékenységi kör, az alkatrészgyártás eddig kisebb sorozatokban (néhány ezres) illetve egyedi megrendelések alapján folyt. Egy új, tágasabb és nagyobb csarnok lehetőséget adott a tevékenység felfuttatására. Ezt nagymértékben segítette, hogy a komplex autószerelés szolgáltatáshoz használt kisegítő berendezések: szemcseszóró felületkezelő, festő kabin, mosó, az alkatrészgyártásnál is jól használható eszközök.

A Gyöngyösi telephely fejlesztése a magyar költségvetés, az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, melynek köszönhetően jelentősen növekedett a vállalkozás versenyképessége. A projekt segítségével a cég európai színvonalú körülményeket teremtett tevékenységéhez.